Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2006

Σχετικά με την εξαγγελία της κυβέρνησης για επαναξιολόγηση όλων των αναπήρων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποιούσαν τους ανάπηρους πολίτες ως θύματα ή πελάτες των ρουσφετολογικών μηχανισμών τους, δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας η κάρτα αναπηρίας και τα αντικειμενικά κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον χαρακτηρισμό των ανάπηρων συμπολιτών μας. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν δημιουργηθεί εκφυλιστικές και νοσηρές καταστάσεις στον τομέα αυτό.

Η εξαγγελία από την κυβέρνηση της επαναξιολόγησης και επανεξέτασης όλων των πολιτών με αναπηρίες μέσα σε προεκλογική περίοδο καθιστά εκ των πραγμάτων εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ομήρους των κυβερνητικών πελατειακών μηχανισμών. Ταυτόχρονα, μέσα στο κλίμα πιέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διακηρυγμένων προθέσεων της κυβέρνησης για περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων είναι σίγουρο, ότι αυτή η διαδικασία επαναξιολόγησης των αναπήρων θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για «να καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά». Δηλαδή για να περικοπούν συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα και των πραγματικών αναπήρων, τη στιγμή μάλιστα που αυτοί παίρνουν συντάξεις πολύ μικρότερες από των υπόλοιπων συνταξιούχων ή εξευτελιστικού επιπέδου επιδόματα πρόνοιας και που στερούνται σχεδόν παντελώς δημόσιων υποδομών υγείας για την αποκατάσταση της υγείας τους ή για τη διασφάλιση μια στοιχειώδους ποιότητας στη δύσκολη ζωή τους.»

To Γραφείο Τύπου