Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2006

Με αφορμή τη σημερινή κυβερνητική επιτροπή και τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας, το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ καταγγέλλει τον κ. Υπουργό Υγείας - Πρόνοιας και την κυβέρνηση για επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της καυτής πραγματικότητας στο χώρο της Υγείας.

Να σταματήσει η κοροϊδία

Οι ιθαγενείς δεν αρκούνται πλέον στα καθρεφτάκια .

Πολύ σύντομα θα αντιδράσουν.

Ενημερώνουμε τον Έλληνα Πολίτη ότι ήδη δαπανά από την τσέπη του το εξωπραγματικό για την Ε.Ε. ποσοστό του 48% του συνόλου των δαπανών για την Υγεία ο μέσος όρος στην Ε.Ε. κάτω από 30%)!

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι η κυβερνητική πολιτική :

1)Μειώνει, υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί το Δημόσιο Τομέα Υγείας – Πρόνοιας, την ίδια ώρα που αφήνει ασύδοτο και ανεξέλεγκτο τον ιδιωτικό τομέα. Ένα κλάδο με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφόρες τις 7 στις 10 επιχειρήσεις. Η χρήση του 2005 (κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 1,34 δις αυξημένο κατά 12,2%
(Hellastat 2006)

2)Εκποιεί δημόσια αγαθά και περιουσία σε κερδοσκόπους (ξεπούλημα Ασκληπιείο Βούλας στον όμιλο «Υγεία»)

3)Παραχωρεί αρμοδιότητες, ευθύνες και υπηρεσίες του κράτους για την περίθαλψη των πολιτών, στη μαζική δημιουργία δήθεν «μη κερδοσκοπικών σωματείων» μέσα σε δημόσιους χώρους με πλήρη αδιαφάνεια αναγκάζοντας τον πολίτη να βάλει ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Σωτηρία).

4)Παραμένει απλός θεατής στον αδυσώπητο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Ομίλους του μεγάλου ασφαλιστικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου για κυριαρχία και κερδοσκοπία στο χώρο της Υγείας.

Ο Συνασπισμός αποδοκιμάζει συνολικά την Κυβερνητική πολιτική και παλεύει για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Μετώπου Στήριξης και Αναβάθμισης του Δημόσιου Τομέα Υγείας-Πρόνοιας για μια Δωρεάν, ισότιμη και Υψηλού επιπέδου Δημόσιο ΣύστημαΥγείας για όλο το λαό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Τμήμα Υγείας