Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/11/2006

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για το φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών και το Δ΄ ΚΠΣ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Οι δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για νέα μείωση του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ίσως ως το τέλος του χρόνου, αποτελούν άλλο ένα σεβαστό «δώρο», κυρίως στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και άλλη μια πρόκληση στις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας και την παιδεία, για τις οποίες δεν αντέχει, κατά άλλα, η ελληνική οικονομία την ενίσχυσή τους.

Η κυβέρνηση αντί να σχεδιάζει τη μείωση του φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα έπρεπε, αντιθέτως, να καθιερώσει επιτέλους το φόρο υπεραξίας στις πωλήσεις μετοχών, μιας και η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που διατηρεί καθεστώς φορολογικής ασυλίας στα κέρδη από το Χρηματιστήριο.

Όσον αφορά, επίσης, τα ωραία και παχιά λόγια του κ. Αλογοσκούφη για τις προοπτικές του Δʼ ΚΠΣ, τα οποία δε στηρίζονται σε αξιόπιστη προεργασία, πολύ φοβούμαστε ότι μετά από λίγα χρόνια θα βρεθεί πάλι κάποιος κ. Φώλιας, ο οποίος θα ισχυριστεί, όπως έκανε προκλητικά σήμερα με το Γʼ ΚΠΣ, πως και οι πόροι του Δʼ ΚΠΣ ήταν περισσότεροι από εκείνους που μπορούσε να απορροφήσει η χώρα μας.

Οι υποσχέσεις για το μέλλον του Δʼ ΚΠΣ δεν έχουν καμιά αξιοπιστία όταν σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν πολλά δις ευρώ από το Γʼ ΚΠΣ.

To Γραφείο Τύπου