Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/11/2006

Ολοκλήρωση εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες διαδικασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, η οποία συζήτησε τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος τα μέλη της ΚΠΕ, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στήριξε ο ΣΥΝ, ενώ έλαβαν τον λόγο 95 ομιλητές.

Πριν από την συνόψιση των εργασιών από τον υπεύθυνο Τοπ. Αυτοδιοίκησης Βαγγ. Αποστόλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος τόνισε ότι η διαδικασία της ΚΠΕ δεν αποτελεί το τέλος, αλλά την αρχή της σχετικής συζήτησης που θα ολοκληρωθεί στις συνεδριάσεις των Πολιτικών Κινήσεων και των οργάνων του κόμματος, με αξιοποίηση όλων των εμπειριών και των εκτιμήσεων που θα κατατεθούν. Επίσης, τόνισε ότι ο ΣΥΝ είναι το πρώτο κόμμα που δημόσια, μάλιστα, έκανε την σχετική συνεδρίαση για συναγωγή συμπερασμάτων και ότι έγκαιρα, μέχρι τις αρχές του έτους, θα προετοιμαστεί και θα διεξαχθεί και η ΚΠΕ η οποία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και τις αποφάσεις για την προετοιμασία του κόμματος ενόψει και των βουλευτικών εκλογών.

Ο Βαγγ. Αποστόλου, συνοψίζοντας, υπογράμμισε ότι αποτελεί κοινή αποδοχή η επιτυχία του ΣΥΝ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από εδώ και πέρα, όμως, τόνισε, αρχίζει μια καινούργια περίοδος στον αυτοδιοικητικό χώρο για τον ΣΥΝ, με εργαλείο τις υπάρχουσες αυτοδιοικητικές κινήσεις αλλά και με νέες προσπάθειες και πρωτοβουλίες.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας με 66 ψήφους, ενώ 22 μέλη της ΚΠΕ ψήφισαν λευκό.

To Γραφείο Τύπου