Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/05/2005

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος εξήγγειλε τη διοργάνωση από το Κόμμα, Συνεδρίου στη Θράκη, για την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας, εν όψει του Δ' Κ.Π.Σ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, επισκέφθηκε το Σάββατο, 14/5, την Ξάνθη, συνοδευόμενος από το μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, Μάγδα Σπηλιοπούλου και από τοπικά στελέχη του ΣΥΝ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νομό, συναντήθηκε με εκπροσώπους τους Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, με σωματεία εργαζομένων και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του Νομού και συζήτησε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε το χωριό Ρέμβη και συζήτησε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Νομό με ομιλία του σε εκδήλωση της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Σε Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ξάνθη είναι ένα καλό πλοίο με καλό πλήρωμα, χωρίς όμως πυξίδα. Και τα πλοία που δεν έχουν πυξίδα μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, μπορεί να πέσουν και σε υφάλους

Ο Νομός Ξάνθης είναι μια περιοχή που έχει παράδοση σε έμπειρο αγροτικό δυναμικό, έχει παράδοση στο χώρο της μεταποίησης και των συνεταιρισμών.

Φοβάμαι όμως ότι εξαιτίας της στάσης της Πολιτείας, πλέει σε ένα πέλαγος με πολλά μποφώρ.»

Τέλος, δήλωσε ότι «φιλοδοξία μας είναι, ενόψει του Δ’ ΚΠΣ, να διοργανώσουμε στη Θράκη Συνέδριο για την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας»

To Γραφείο Τύπου