Skip to main content.
04/11/2006

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για θέματα Τοπ. Αυτοδιοίκησης για τα γεγονότα της Αμαρύνθου

Επειδή η σιωπή ενδέχεται να θεωρηθεί ως ανοχή για όσα συνέβησαν στην Αμάρυνθο, αισθάνομαι την υποχρέωση να καταδικάσω συμπεριφορές που αποσκοπούν στην υποτίμηση του συγκλονιστικού περιστατικού.

Τα γεγονότα της Αμαρύνθου, τραγωδία της παιδείας και της κοινωνίας μας, τα στιγματίζει το σήμα της νίκης γονιών έξω από τα δικαστήρια, τα στιγματίζει ο κυνισμός και η χυδαιολογία σε βάρος της μικρής μαθήτριας, τα στιγματίζει η απόφαση του Συλλόγου καθηγητών που, μεθοδευμένα, υποβαθμίζει και ισοπεδώνει, τα στιγματίζει η ανοχή της τοπικής κοινωνίας. Είναι η ίδια η κοινωνία που ανέχθηκε το 1998 τον τότε κοινοτάρχη και επιβράβευσε στις πρόσφατες εκλογές, εκλέγοντας τον Δήμαρχο, που καλούσε τους οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείψουν εντός 8 ημερών την Αμάρυνθο.

Έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στη μικρή καταδιωγμένη. Έχουμε χρέος να μην σωπάσουμε μπροστά στον έρποντα ρατσισμό αλλά και να σεβαστούμε και να προστατέψουμε τις παιδικές ψυχές.

Η Εύβοια δεν πρόκειται να γίνει χωνευτήρι ψυχών και θα υπερασπιστεί αρχές και αξίες.

To Γραφείο Τύπου