Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/11/2006

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκόυφη και Μπέζα, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Οι δηλώσεις αυτοϊκανοποίησης του κ. Αλογοσκούφη για τις δημοσιονομικές εξελίξεις και την πορεία της οικονομίας, του κ. Μπέζα για δήθεν φοροελαφρύνσεις, αλλά και οι συντεχνιακές διευθετήσεις μεταξύ υπουργών μπορεί να δίνουν τροφή στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αλλά υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και κυρίως δεν απαντούν στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων.

Η τυχόν διακοπή της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας δεν σημαίνει και ανακοπή της επιτήρησης του ελληνικού λαού με τις πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, οι οποίες αποτυπώνονται στον προϋπολογισμού του 2007 και θα συνεχιστούν, στο όνομα των ισοσκελισμένων και πλεονασματικών προϋπολογισμών. Από την άλλη, η κυβερνητική δημαγωγία για φοροελαφρύνσεις πέφτει στο κενό μετά τη θερινή φοροεπιδρομή, τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του φορολογικού συντελεστή του 15% και την επικείμενη αύξηση έμμεσων φόρων, όπως π.χ. η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Σήμερα όσο ποτέ η χώρα δεν έχει ανάγκη από κίβδηλες εξαγγελίες ή επιμέρους υποσχέσεις παροχών προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά από τη συνολική ήττα των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της δικομματικής νεοφιλελεύθερης συναίνεσης, με τη χάραξη μιας νέας προοδευτικής πορείας οικονομικής ανάπτυξης με επίκεντρο τους εργαζόμενους και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

To Γραφείο Τύπου