Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2006

Σχετικά με την φθινοπωρινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στη φθινοπωρινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις οικονομικές εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η ενδεχόμενη έξοδος, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007, της Ελλάδας από το απαράδεκτο καθεστώς της επιτήρησης μπορεί να χρησιμεύσει στην ανούσια προεκλογική δημαγωγία της κυβέρνησης, αλλά δεν πρόκειται να έχει καμία θετική επίπτωση για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας. Γιατί η επιτήρηση της Ελλάδας για «υπερβολικά ελλείμματα» μπορεί να σταματήσει, αλλά η επιτήρηση του ελληνικού λαού, στο όνομα των ισοσκελισμένων και πλεονασματικών προϋπολογισμών, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια με την ένταση των κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας για μισθούς και συντάξεις και την ποσοστιαία μείωση των κρίσιμων κοινωνικών-αναπτυξιακών δαπανών, όπως της Παιδείας, της Υγείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτές, άλλωστε, οι πολιτικές αποτυπώνονται και στον προϋπολογισμό του 2007 με την συρρίκνωση των δαπανών για την Παιδεία και αυξήσεις στους μισθούς κάτω από τα επίπεδα του πληθωρισμού και πολύ περισσότερο των πραγματικών ανατιμήσεων στις αγορές. Με ή χωρίς επιτήρηση, εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών, οι φτωχοί θα συνεχίσουν να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. 

To Γραφείο Τύπου