Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2006

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στο Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. της οδηγίας για το ωράριο εργασίας

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στο Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. της οδηγίας για το ωράριο εργασίας, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Είναι ακραία αντιδραστικό το φαινόμενο να συζητιέται η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 48 σε 65 ώρες σε μια περίοδο, που θα έπρεπε να μειωθεί δραστικά στις 35 ώρες λόγω των σχετικών δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία, αλλά και για τη μείωση της ανεργίας, η οποία κατατρώει, ως «σαράκι», τις ελπίδες των νέων αγοριών και κοριτσιών για μια αξιοπρεπή απασχόληση και διαβίωση.

Η νεοφιλελεύθερη ελίτ που ηγεμονεύει σήμερα στην Ε.Ε. θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι, εκτός από τα κέρδη των καπιταλιστών, υπάρχουν και οι ανάγκες των ανθρώπων. Ότι τέτοιες αντικοινωνικές πολιτικές θα έχουν την τύχη του Ευρωσυντάγματος και του Συμβολαίου Πρώτης Απασχόλησης των νέων στην Γαλλία. Ότι τα κοινωνικά κινήματα, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν θα αφήσουν το ρολόι της ιστορίας να γυρίσει δύο αιώνες πίσω.

Ο ΣΥΝ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι και να καταψηφίσει τις όποιες ρυθμίσεις ανοίγουν πόρτες και παράθυρα για τη δυνατότητα εφαρμογής του 65ωρου ακόμα και με διαδικασίες ατομικής εξαίρεσης (opt-out).

To Γραφείο Τύπου