Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/05/2005

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας ΣΥΝ

Βρισκόμαστε δεκαπέντε μήνες μετά τις εκλογές στις οποίες η Νέα Δημοκρατία κέρδισε συντριπτικό ποσοστό στο Νομό, καταγγέλλοντας την ερήμωση που έφερε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και υποσχόμενη την οικονομική ανάπτυξη της Φωκίδας.

Ο εκπρόσωπος του μονοεδρικού Νομού μας στο Κοινοβούλιο προέρχεται από την Ν.Δ., ο εδώ και δυόμισι χρόνια Νομάρχης είναι ο εκλεκτός της Ν.Δ. κ. Ανδρίτσος, ενώ, τους περισσότερους δέκα από τους 12 δήμους διοικούν οι προσκείμενοι στο κυβερνητικό κόμμα δήμαρχοι.

Τα πενιχρά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στη Φωκίδα έως σήμερα και η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων για γενναίες αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις, αντιμετώπιση των συνεπειών από τη λειτουργία της λίμνης του Μόρνου, περιορισμό της ληστρικής εκμετάλλευσης στην εξόρυξη του βωξίτη, ορθολογική διαχείριση της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου των Δελφών και τόσες άλλες προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, προβληματίζουν μεγάλο μέρος των πολιτών του Νομού.

Αν οι νομαρχιακοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφεραν έως σήμερα να συντονισθούν για τα μεγάλα προβλήματα της Φωκίδας και να τα ανταποκριθούν στο ρόλο που έδωσε στον καθένα η λαϊκή εντολή, βρήκαν ωστόσο ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΧΘΕΣ, αναβαθμίζοντας την ξεχασμένη για δεκαετίες γιορτή μίσους στο Κλήμα στις 15 Μαΐου. Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια τη διοργάνωση της «γιορτής» ανέλαβε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και ο Δήμος Ευπαλίου ενώ για πρώτη φορά επίσης εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση δια του υφυπουργού κ. Α. Ανδρεουλάκου, υιοθετώντας ατόφιο το αντικομουνιστικό και διχαστικό περιεχόμενο που επί χρόνια αναπαράγει ο περιθωριακός Σύνδεσμος 5/42 Σ.Ε. «Συν/ρχης Ψαρρός Δ.».

Η Αριστερά από τα πέτρινα ακόμη χρόνια έχει κάνει την αυτοκριτική της για τη δολοφονία του Δ. Ψαρρού τον οποίον οι κάπηλοι της εθνικοφροσύνης, αναλόγως της συγκυρίας, σκυλεύουν ή εκθειάζουν και ταυτίζουν με όσους μετά τη διάλυση του 5/42 τον Απρίλη του ’44 βρήκαν καταφύγιο στους Γερμανούς κατακτητές.

Δεν φοβάται έτσι ούτε τη διερεύνηση της ιστορίας ούτε την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Καταγγέλλει ωστόσο την αναντιστοιχία λόγων και έργων από την ηγεσία της ΝΔ η οποία από τη μια μιλά για «Εθνική Συμφιλίωση», «Μεσαίο Χώρο» και διακηρύττει ότι είναι «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και από την άλλη αναβιώνει τις καταδικασμένες γιορτές μίσους.

Καταγγέλλει επίσης τους νομαρχιακούς της παράγοντες της Ν.Δ. οι οποίοι εμπρός στο αδιέξοδο διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων του Νομού καταφεύγουν στον αποπροσανατολισμό και το διχασμό των πολιτών της Φωκίδας

Η Ν.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου