Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με το μέλος της ΠΓ του κόμματος Π. Τριγάζη υπεύθυνο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. BRUNO DELAYE.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, έγιναν δηλώσεις

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και μακρά συζήτηση με τον πρεσβευτή της Γαλλίας. Σε πάρα πολλά ζητήματα νομίζουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μας έχουν ένα πολύ μεγάλο πεδίο ανάπτυξης. Αναφερθήκαμε σε μια πολύ εκτεταμένη ημερήσια διάταξη, που έχει σχέση με θέματα της παγκόσμιας πολιτικής και με μια προσπάθεια να μην υπάρχει μια δύναμη που να υπαγορεύει το τι θα γίνει στη διεθνή σκηνή, και μάλιστα με έναν επικίνδυνα επιθετικό τρόπο. Μιλήσαμε επίσης για ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου, για την ανάγκη να στηριχθούν, μέσα στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας, οι εθνικές οικονομικές δυνατότητες όλων των πλευρών και όχι να όλα να καθορίζονται από τις πολυεθνικές εταιρείες πέραν του Ατλαντικού. Κι ακόμα για τα ζητήματα της Ευρώπης, ιδιαίτερα της στήριξης του κοινωνικού μοντέλου στην Ευρώπη, τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, καθώς και για τα θέματα των εμπορικών, οικονομικών και άλλων σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Ελπίζουμε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.»

BRUNO DELAYE: «Στα πλαίσια των επαφών μας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, επισκεφθήκαμε τον κ. Αλαβάνο για να για να ακούσουμε την άποψή του για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις θέσεις του κόμματός του για την πορεία συγκρότησης της Ευρώπης. Ειδικότερα μιλήσαμε για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, την κατάσταση στα Βαλκάνια, και ακόμη, γενικότερα, πάνω σε κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως για τη μετανάστευση και την ένταξη των μεταναστών, την κατάσταση των νέων. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.»

To Γραφείο Τύπου