Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/11/2006

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ασκληπιείο Βούλας και συνάντηση με τη Διοίκηση και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος από τους  Γ.Τόλιο, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και Ιωάννα Στεργίου, Νομαρχιακή σύμβουλο Αν. Αττικής και πρώην βουλευτή,  πραγματοποίησαν σήμερα περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ασκληπιείο Βούλας και συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ελληνικό δημόσιο δεν είναι ένας χαμηλοσυνταξιούχος, ο οποίος αναγκάζεται να δώσει για αντιπαροχή την πατρογονική κληρονομιά, προκειμένου να εξασφαλίσει δύο διαμερίσματα στις κόρες του για προίκα.

Είναι ντροπή αυτό που πάει να γίνει στο Ασκληπιείο της Βούλας, δηλαδή να παραδοθεί ουσιαστικά στον ιδιωτικό τομέα, και μάλιστα σε ξένα κεφάλαια, με το δήθεν αντάλλαγμα να υπάρξει μια ανασυγκρότηση του νοσοκομείου.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Η κυβέρνηση οφείλει κατ΄ αρχήν να αξιοποιήσει για την ανασυγκρότηση των νοσοκομείων το 35% των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ για την Υγεία-Πρόνοια, που κινδυνεύει να χαθεί. Οφείλει να σεβαστεί και την παραμικρή σπιθαμή δημοσίου χώρου στο Ασκληπιείο. Οφείλει να ξεκαθαρίσει κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει, με ευθύνη της, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πράγμα το οποίο είναι το ευκολότερο που μπορεί να γίνει, με ένα Προεδρικό Διάταγμα. Από εκεί και πέρα, να ενισχύσει με νέες κλινικές, με σύγχρονες υποδομές και με νέο προσωπικό –διότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις- τη λειτουργία αυτού του νοσοκομείου, που είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ανατ. Αττική και καλύπτει 1,5 εκατομμύριο πολίτες.

 Και δεν θα επιτρέψει κανείς να μπει το μακρύ χέρι του ιδιωτικού χώρου και της κερδοσκοπίας σ΄ αυτό τον χώρο της υγείας.

Με την ευκαιρία αυτή, επειδή εμπλέκεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ασκληπιείου, επιτέλους πρέπει να γίνει μία εξέταση κι ένας έλεγχος σχετικά με το πώς λειτουργεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Εμείς, ως Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή, θα πάρουμε πρωτοβουλία προκειμένου να κληθεί ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.»

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι το κόμμα του θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων κατά τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΥ, στο τέλος του μήνα.

Η κ. Σωτ. Δάλλα, Πρόεδρος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να μην χαρίσουμε τίποτε από τη δημόσια περιουσία και την οικοπεδική έκταση του Ασκληπιείου και να έχουμε ένα νοσοκομείο αναβαθμισμένο, με ποιοτικές υπηρεσίες, επί της ουσίας γενικό νοσοκομείο, γιατί θεωρούμε ότι η υγεία είναι ευθύνη της ελληνικής πολιτείας, η οποία θα πρέπει να πάρει κάποια στιγμή τις ευθύνες πάνω της.»

To Γραφείο Τύπου