Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/11/2006

Σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής γιαι την λίστα των συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ

Σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής γιαι την λίστα των συμβούλων ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην μέλος της Διοίκησης του ΟΤΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη σημερινή απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ξεκίνησε και τυπικά η διαδικασία για την ολοκλήρωση της εκποίησης του ΟΤΕ σε ξένο «στρατηγικό εταίρο».

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση εκποίηση του ΟΤΕ αποτελεί εκποίηση του ίδιου του μέλλοντος της χώρας μας. Αποτελεί ένα μεγάλο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, εργασιακό και εθνικό έγκλημα.

Το ξεπούλημα του ΟΤΕ σε πολυεθνική εταιρεία αφαιρεί από τη χώρα το πιο ισχυρό εργαλείο της για την έρευνα, ανάπτυξη και διάχυση των νέων τεχνολογιών σε όλη την οικονομία και κοινωνία

Οι πολίτες-συνδρομητές του ΟΤΕ, και ιδιαίτερα η νεολαία, θα «πληρώσουν τον βαρκάρη» με τα υψηλά τιμολόγια των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και του internet, τα οποία θα επιβάλλει η πολυεθνική που θα πάρει τον ΟΤΕ.

Παρά τα όσα έγιναν με τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω της ιδιωτικής πολυεθνικής Vodafone, η κυβέρνηση, με την εκποίηση του ΟΤΕ σε πολυεθνική εταιρεία, που είναι έξω από κάθε κοινοβουλευτικό ή πολιτικό έλεγχο, αφήνει τους πολίτες της χώρας  μας εκτεθειμένους σε κάθε μορφής παρακολουθήσεις.

Οι συνέπειες για την εθνική κυριαρχία θα είναι οδυνηρές, όταν τα πάντα ρευστοποιούνται στο περιβάλλον μας, αφού είναι γνωστό ότι όλα τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας διασυνδέονται άμεσα με το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του ΟΤΕ.

Οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ κατεδαφίζονται, αφού, μετά τον χωρισμό «νέων-παλαιών» εργαζομένων, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε σήμερα την ανατροπή με νόμο του ισχύοντος κανονισμού εργασίας σ΄ αυτή την επιχείρηση.

Ο ΣΥΝ θα προωθήσει μεγάλη καμπάνια και δυναμικές πολιτικές πρωτοβουλίες για να ματαιώσει το ξεπούλημα του ΟΤΕ, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας.»

To Γραφείο Τύπου