Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/11/2006

Φασιστική επίθεση στα γραφεία της Πολιτικής Κίνησης Συνασπισμού Νέας Σμύρνης

Τα γραφεία της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού στη Νέα Σμύρνη έβαλαν στόχο το βράδι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου άγνωστα εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία, σχηματίζοντας με σπρέι ναζιστικά σύμβολα.

Η δραστηριότητα του Συνασπισμού σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο προφανώς ενοχλεί τον συγκεκριμένο χώρο, πράγμα που μας δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Τόσο από τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών όσο και από τη γενικότερη πολιτική παρουσία του κόμματός μας, είναι εμφανές ότι ενισχύεται η φωνή της σύγχρονης, κινηματικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς. Μίας Αριστεράς με συνεπή αντιεθνιστική φωνή, με θέσεις και λόγο υπέρ του διεθνισμού και της αλληλεγγύης, υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, ενάντια σε κάθε ακροδεξιά, ρατσιστική, ξενοφοβική και μισαλλόδοξη λογική αποκλεισμού και περιθωριοποίησης κάθε είδους μειονοτήτων.

Αυτή η αριστερά βγήκε ενισχυμένη από τις κάλπες των τοπικοαυτοδιοικητικών εκλογών με θριαμβευτικό ποσοστό στη Νέα Σμύρνη, με τη συντριπτική νίκη του συνδυασμού ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Κουτελάκη, αλλά και με άλλες μεγάλες επιτυχίες τόσο στην Αττική όσο και σε όλη τη χώρα.

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να περιορίσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται επιτυγχάνουν τελικά ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Μας γεμίζουν δύναμη και πίστη ότι η παρουσία μας και η δράση μας είναι απαραίτητη, ότι η φωνή μας και οι θέσεις μας πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, αλλά μας υπενθυμίζουν ότι διάφορες έκνομες συμμορίες έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν τη φίμωσή μας.

Όσο ανοιχτοί και αλληλέγγυοι είμαστε στο «διαφορετικό», άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε να σταθούμε δυναμικά αντιμέτωποι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές διαφόρων «υπερπατριωτών» και των νεοναζιστικών συμμοριών τους. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, δηλώνοντας φυσικά ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν και να καταστείλουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τις καταδικάσουν έμπρακτα, μαζικά και αποφασιστικά μέσα από την ανοιχτή, καθημερινή μας στάση και την κοινή μας δράση.

Συνασπισμός - Π.Κ. Νέας Σμύρνης

To Γραφείο Τύπου