Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2006

Συντάξεις με μειωμένη προϋπηρεσία

Με αφορμή την  υπερψήφιση επί της αρχής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου περί «τροποποίησης και συμπλήρωσης της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου», το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή του στις φωτογραφικές διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, ειδικότερα όταν αυτές προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα (π.χ. παρέχεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους που διετέλεσαν για ένα μήνα Γενικοί Διευθυντές να εξασφαλίζουν δια βίου επιπλέον σύνταξη που ανέρχεται στα 900 ?).

Το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την αντιφατική του πολιτική, ενώ διαφωνεί επί τη αρχής του νομοσχεδίου, λόγω φωτογραφικών διατάξεων, δεν εκφράζει καμιά διαφωνία για τα επιμέρους άρθρα.

Η ψήφιση νομοσχεδίων που εμφανίζονται ως συρραφή φωτογραφικών διατάξεων και αιτημάτων ορισμένης μερίδας εργαζομένων οξύνει τις ήδη υπάρχουσες αδικίες και ανισότητες.

Το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε ειδικό νομοσχέδιο, με την ανάλογη προσοχή, σε πλήρη συμφωνία με τους κοινωνικούς φορείς, την ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους που οι διατάξεις του θα τους αφορούν.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης