Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2006

Να παραπεμφθεί για πειθαρχικό αδίκημα ο Πρόεδρος του Αρειου Πάγου

Συνάντηση ΣΥΝ με το Σωματείο Συμβασιούχων του ΕΛΓΑ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος και oι Δημ. Στρατούλης και Γ. Τόλιος, μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ,  συναντήθηκαν σήμερα με το Σωματείο Συμβασιούχων του ΕΛΓΑ

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ζητάει από την κυβέρνηση σήμερα, με βάση το άρθρο 19, παράγραφος 3, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων να  προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραπομπή του Προέδρου του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό αδίκημα. Αυτό οφείλεται στο ότι, όπως κατάγγειλαν και Δικηγορικοί Σύλλογοι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προχώρησε σε συστάσεις στα δικαστήρια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπίζουν τις προσφυγές των συμβασιούχων.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν είναι τυφλή. Τα ανώτατα στελέχη της δικαιοσύνης, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοιγοκλείνουν το μάτι τους προς την κυβέρνηση, η οποία διόρισε τα ανώτατα αυτά στελέχη, και συμμετέχουν σ ΄ένα σατανικό σχέδιο σχετικά με τη μη εφαρμογή αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπως είναι η 18 του 2006, αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Κοινοτικών Οδηγιών όπως είναι η 70/1999, η οποία προστατεύει τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα χάος και οφείλει να βγει και να απολογηθεί και όχι να εμφανίζεται σήμερα με την εικόνα κάποιου ο οποίος ετοιμάζεται να πετάξει ορισμένα ξεροκόμματα, δηλαδή απλώς την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έχουν απόλυτο δικαίωμα, με βάση την Κοινοτική Οδηγία, να μετατραπεί η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει δημιουργήσει ένα νομικό κομφούζιο. Έχει πολύ μεγάλες ευθύνες και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος. Και η μόνη λύση, είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προκύψει από μία Επιτροπή  στην οποία θα συμμετέχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα, η ίδια η κυβέρνηση, η οποία θα δώσει λύση σε αυτό το θέμα.

Εμείς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για απελπισμένους ανθρώπους. Εδώ  οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι γεωπόνοι στον ΕΛ.Γ.Α, που μετά από πολλά χρόνια, βρίσκονται απολυμένοι, παρά τις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων, και γνωρίζουμε ότι η αντίδρασή τους θα είναι σκληρή, ακόμα και ακραία. Θα  τους στηρίξουμε, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Απαντώντας, εξ άλλου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απόφαση του μισθοδικείου για τους δικαστικούς, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Η απόφαση του μισθοδικείου νομίζω ότι έχει ξεπεράσει τα όρια ηθικής και πολιτικής ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Διότι δεν μπορεί την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανάμεσα στους άλλους, να αποφασίζει για ακραίες αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών και την ίδια στιγμή να είναι ένας απηνής διώκτης των δικαιωμάτων των συμβασιούχων.

Εμείς το καταγγέλλουμε αυτό και έχουμε πει επίσης επανειλημμένα ως Συνασπισμός, ότι δεν πρόκειται οι βουλευτές του Συνασπισμού να δεχθούν τέτοιου είδους αυξήσεις οι οποίες προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα.»

To Γραφείο Τύπου