Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/11/2006

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, δήλωσε τα εξής:

Ο ΣΥΝ στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που οι ίδιοι αποφασίζουν, αφού, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χάνουν όχι μόνο την εργασία και τα δεδουλευμένα τους αλλά και κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά απέδειξε, ότι όχι μόνο δεν είναι τυφλή, αλλά και ότι βλέπει συνήθως τα πράγματα με ταξικά, φιλοκυβερνητικά και συντεχνιακά γυαλιά, αφού βγάζει σωρηδόν αποφάσεις υπέρ των επιχειρήσεων, των εφοπλιστών και των κυβερνήσεων, αλλά και υπέρ εαυτών και αλλήλων,  όταν οι ίδιοι οι δικαστές μέσω του μισθοδικείου δίνουν προκλητικά μεγάλες αυξήσεις στους εαυτούς τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κοροϊδεύει τους χιλιάδες συμβασιούχους και να κρύβεται πίσω από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις εγκυκλίους του Αρείου Πάγου. Να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση και θα τακτοποιεί όλους τους συμβασιούχους που με την εργασία τους ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

To Γραφείο Τύπου