Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2006

Ρατσιστικό κύμα...

Ένα... ρατσιστικό  κύμα κατακλύζει το τελευταίο διάστημα την ελληνική κοινωνία, με τελευταίο το περιστατικό στην Αμάρυνθο Ευβοίας, με θύμα μια νέα γυναίκα αλλοδαπή και θύτες νέα παιδιά, θύμα και θύτες στην περίοδο της εφηβείας. Και από δίπλα, μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας να δηλώνει πως δεν είναι ρατσιστικό. Η απόλυτη υποκρισία. Ωστόσο, όταν ο ρατσισμός προέρχεται από δημόσιο λειτουργό, τότε τα πράγματα είναι έως και επικίνδυνα.

Μιλούμε για την απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. και υπουργού Γερ. Γιακουμάτου, στο «Πρώτο Θέμα», σχετικά με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Θυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων, είτε με τη μορφή του γάμου, είτε με τη μορφή του αστικού συμφώνου συμβίωσης, αποτελεί πραγματικότητα σε πολλές χώρες στην Ε.Ε. και ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να αναγνωρίζει τις νόμιμες και άλλες συνέπειες των γάμων ομοφυλοφίλων, που έχουν γίνει στις χώρες αυτές και στην Ελλάδα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση μας για καθιέρωση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων, ώστε να απολαμβάνουν τα φορολογικά, ασφαλιστικά κ.λπ. προνόμια που απολαμβάνουν οι ετεροφυλόφιλοι. Διαφορετικά θα πρόκειται για μια μορφή διάκρισης και κοινωνικού ρατσισμού σε βάρος μιας κατηγορίας πολιτών.

Τέλος, καλούμε τη Ν.Δ. και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρουν θέση και να καταδικάσουν δημόσια τις ρατσιστικές δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου.

Τμήμα Δικαιωμάτων