Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2006

Μήνυμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για την ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η μνήμη του αγώνα της νεολαίας και της θυσίας των θυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 παραμένει ζωντανή και αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς αγώνες.

Τα, πάντα επίκαιρα, μηνύματα του Πολυτεχνείου για «δημοκρατία παντού», κοινωνική αλληλεγγύη, ειρήνη, ισότητα, κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκονται στον πυρήνα των λαϊκών διεκδικήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Τιμάμε την ημέρα της Δημοκρατίας, το πνεύμα αντίστασης και τις χιλιάδες ατομικές συμβολές που διαμόρφωσαν την πολιτική κουλτούρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου μέσα από τους σημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τη μείωση των ανισοτήτων, την απόκρουση των συνεπειών από το νεοφιλελευθερισμό, την ενίσχυση των αντιπολεμικών κινημάτων.

Το μήνυμα το δικό μας, της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, είναι μήνυμα αμφισβήτησης και θετικής διεξόδου από τη σημερινή κρίση και από την υποταγή της πολιτικής στα κελεύσματα των αγορών. Μήνυμα αντίστασης στην «τηλεοπτική δημοκρατία», την απαξίωση της πολιτικής, τις συντηρητικές πολιτικές.

Καλούμε το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις και τις πορείες σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσουμε την 33η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη '73.  

Να διαδηλώσουμε την απαίτηση για την διεύρυνση των κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απόκρουση των αυταρχικών αντιλήψεων, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Να εκφράσουμε την ανάγκη να υπερβεί η πολιτική μας ζωή τα συντηρητικά στερεότυπα του δικομματισμού.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού