Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2006

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, ο οποίος παραβρέθηκε εκ μέρους του κόμματος στην κατάληψη του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ από την OME-OTE δήλωσε τα εξής:

 «Ο ΣΥΝ στηρίζει και θα στηρίξει και στο μέλλον όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΤΕ,  όποιες μορφές κι αν αυτές πάρουν, γιατί τις θεωρεί εκ των προτέρων δίκαιες και αναγκαίες, αφού γίνονται και θα γίνουν για να αποτραπεί το εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και εργασιακό έγκλημα της εκποίησης του ΟΤΕ σε πολυεθνική επιχείρηση.

Ο ΣΥΝ επίσης θα πάρει άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μέσα στην κοινωνία ενός ευρύτατου ρεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αγώνες των εργαζομένων του ΟΤΕ και καλεί σε γενικό ξεσηκωμό, γιατί, εάν εκποιηθεί ο ΟΤΕ, θα είναι σαν να έχει υποθηκευτεί το μέλλον της χώρας μας.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ, που έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων του ΟΤΕ για να τον πουλήσει ευκολότερα, θα πρέπει επιτέλους να πάψει να προκαλεί. “Φασιστική ενέργεια” δεν είναι η συλλογικά και δημοκρατικά αποφασισμένη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΤΕ, αλλά η επιδίωξη της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΟΤΕ να καταργήσουν με νόμο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με τις οποίες καθορίζονται οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ. Η Διοίκηση του ΟΤΕ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλούν για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

To Γραφείο Τύπου