Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2006

Επιστολή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε απάντηση της πρόσκλησης του Υπουργού Δημ.Τάξης για διακομματική σύσκεψη σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των μικρών διαδηλώσεων στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα επιστολή σε απάντηση της πρόσκλησης του Υπουργού (7 Νοεμβρίου 2006) για διακομματική σύσκεψη σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των μικρών διαδηλώσεων στην Αθήνα.

"Προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρα

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Ευχαριστώ για την επιστολή σας.

Πιστεύουμε κι εμείς ότι υπάρχουν άλλα σημαντικά θέματα όπου θα μπορούσε να συμβάλλει μια διακομματική συνάντηση, όπως π.χ. η επείγουσα ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση στο θέμα των συμβασιούχων.

Με αφορμή όμως το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη γιʼ αυτό το ζήτημα που θέσατε από μηνών, και στον οποίο συμμετείχε και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εν όψει των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων, μας δόθηκε η ευκαιρία να τονίσουμε ότι η πρωτεύουσα αποτελεί και το οικονομικό - κοινωνικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας μας. Πρέπει να είναι πόλη  ανοικτή, πολυπολιτισμική και λειτουργική σε αντίθεση με την τάση να γίνουν οι μεγαλουπόλεις αφυδατωμένες κοινωνικά ως υγειονομικές ζώνες που λειτουργούν επιλεκτικά και περιοριστικά προς τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών. 'Aλλωστε, αρκούν το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και η ωριμότητα των οργανωτών που μπορούν να αυτορυθμίζουν την κινητικότητα των διαδηλώσεων με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για την κυκλοφορία στην πόλη, εφʼ όσον βέβαια και η αστυνομία δεν θα απαγορεύει την κυκλοφορία σε έκταση και χρόνο πολύ ευρύτερο απʼ όσο η κινητοποίηση καταλαμβάνει.

Νομίζουμε ακόμη στο θέμα των διαδηλώσεων κεντρικό πρόβλημα δεν είναι οι αγώνες και οι μορφές πάλης των εργαζομένων, αλλά η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους  που τους οδηγεί σε απόγνωση και κινητοποιήσεις.

Γιʼ αυτούς τους λόγους ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη που προγραμματίζετε για αυτό που αποκαλείτε «μικρές διαδηλώσεις»."

To Γραφείο Τύπου