Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον Προϋπολογισμό του 2007 που κατετέθη χθες στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Προϋπολογισμός του 2007 που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες στη Βουλή  καταδικάζει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη υπανάπτυξη, στον πάτο του βαρελιού μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε η χώρα με τις μικρότερες ποσοστιαία δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ για την Παιδεία -δεν κατάλαβε τίποτα η κυβέρνηση από τις κινητοποιήσεις- την Υγεία, και με τις μεγαλύτερες στις αγορές εξοπλισμών. Είναι ταυτόχρονα ένας προϋπολογισμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως φαίνεται από τα έσοδα που προβλέπει από το ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων. Και είναι και ένας προϋπολογισμός παραπέρα κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους. Η υποχρηματοδότηση και μόνο του ΙΚΑ το απεικονίζει αυτό με γλαφυρό τρόπο.

Τέλος, έχει μια ταξική λογική, και με τους νέους φόρους αλλά και με την μη ικανοποίηση της αύξησης των απολαβών των εργαζομένων που να καλύπτουν τον πληθωρισμό και τις ζημιές των προηγούμενων χρόνων.»

To Γραφείο Τύπου