Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2006

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης για το ασφαλιστικό μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Υπουργός Απασχόλησης για το ασφαλιστικό μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Ο Υπουργός Απασχόλησης και η κυβέρνηση, αφού πρώτα διέχυσαν στην κοινωνία μια ωμή ασφαλιστική τρομοκρατία περί δήθεν κινδύνου κατάρρευσης του ΙΚΑ και ολόκληρης της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να την προετοιμάσουν για την ανάγκη προώθησης επώδυνων μέτρων, έρχονται τώρα να καθησυχάσουν τους ασφαλισμένους, ότι δεν θα τους αφαιρέσουν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι ασφαλισμένοι όμως δεν πρέπει να εξαπατηθούν, αφού η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει τις πραγματικές προθέσεις της για την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τις ρυθμίσεις της για τη μαζική μείωση του προσωπικού του ΟΤΕ και για το ασφαλιστικό των τραπεζών, όπου χάρισε στους ιδιώτες-μετόχους του ΟΤΕ και στους τραπεζίτες θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Εξάλλου, αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή δικό της νομοσχέδιο, με το οποίο προωθεί προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις στους κακοπληρωτές εργοδότες σε βάρος της περιουσίας του ΙΚΑ.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, εν μέσω παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση άρχισε να φορά φιλοασφαλιστικές μάσκες, για να υποκλέψει τις ψήφους των ασφαλισμένων και, αφού κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, μετά να τους αλλάξει τον αδόξαστο με αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των εργατικών ασφαλιστικών εισφορών και με δραστικές μειώσεις των συντάξεων, παρότι αυτές σήμερα στη χώρα μας κινούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα».

To Γραφείο Τύπου