Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2005

Ενεργότερη υποστήριξη των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ από το κράτος ζήτησε ο Αλ.Αλαβάνος

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Δ.Στρατούλη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και συζήτησε για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Όπως ξέρετε, προτεραιότητα στις πολιτικές του ΣΥΝ είναι οι κοινωνικές πολιτικές, προτεραιότητα στις κοινωνικές πολιτικές είναι η μάχη για την ανεργία, και προτεραιότητα για τη μάχη ενάντια στην ανεργία έχουν οι προσπάθειες για τις ευαίσθητες κατηγορίες, τους νέους, τις γυναίκες, τους μακροχρόνια ανέργους.

Είχαμε εδώ μια συνάντηση με αυτό που πρέπει να είναι το στρατηγείο για τη μάχη ενάντια στην ανεργία, με τον ΟΑΕΔ και τη διοίκησή του. Ενημερωθήκαμε για τις προσπάθειες που γίνονται. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει να υπάρξει ενεργότερη υποστήριξη στα προγράμματα αυτά από το κράτος, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται από τους εργαζόμενους και την εργοδοσία. Ταυτόχρονα θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε μια σειρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, όπως για παράδειγμα, οι νέοι, οι οποίοι τελειώνουν το Λύκειο και επί τρεις μήνες δεν μπορούν να βρουν θέση εργασίας, να μπορούν να εγγράφονται στο δυναμικό της ανεργίας.. Επίσης θεωρούμε σημαντικό να διευρυνθεί στα τέσσερα χρόνια το επίδομα ανεργίας και να είναι σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, δηλαδή να φτάνει το 80% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη.»

To Γραφείο Τύπου