Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην επιστολή Μπαρόζο και τη δραστική περικοπή έργων του Γ' ΚΠΣ, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Η δραστική περικοπή των έργων του Γ' ΚΠΣ, με την αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης των υπολοίπων, εκφράζει πλήρως το ναυάγιο στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η δραστική περικοπή σημαντικών έργων υποδομής, που είχαν ενταχθεί στο κοινοτικό πλαίσιο, θα πλήξει πρώτʼ απʼ όλα την περιφέρεια, ενώ δεν θα αποτρέψει την τελική απώλεια μεγάλων ποσών από το Γ' ΚΠΣ.

Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι, μέσω αυτής της μεθόδευσης, ο κ. Αλογοσκούφης επιχειρεί να βγάλει από το καθεστώς της κοινοτικής επιτήρησης τη χώρα και να εξυπηρετήσει εκλογικές σκοπιμότητες, αφού, λόγω της νέας κατανομής, μειώνεται, όπως φαίνεται από την Εισηγητική Έκθεση, το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2007, αλλά και ο αντίστοιχος δημόσιος δανεισμός κατά 1,2 δις ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ. Η ειρωνεία είναι ότι, πάνω στο ναυάγιο του Γ΄ΚΠΣ, η κυβέρνηση πάει να οικοδομήσει την προεκλογική της δημαγωγία.

To Γραφείο Τύπου