Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2006

Απόφαση πραξικόπημα για το νεοαποικιοκρατικό ξεπούλημα του ΟΛΠ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. για το διαγωνισμό εκποίησης των «φιλέτων» του λιμανιού του Πειραιά, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε., το οποίο συνεδρίασε παρανόμως και παρατύπως εντός του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και υπό τον κλοιό των ΜΑΤ, για την εκποίηση των πλέον σύγχρονων και κερδοφόρων δραστηριοτήτων του λιμανιού, αποτελεί πρωτοφανές πραξικόπημα που καταργεί κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας.

Με την απόφαση αυτή, που υπαγορεύθη και επεβλήθη με ευθύνη όχι μόνο του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά του ίδιου του κ. Κ.Καραμανλή, επιχειρείται να ανοίξει ο δρόμος για τη διάλυση του ΟΛΠ και το φωτογραφικό ξεπούλημά του, με νεοαποικιακούς, μάλιστα, όρους, σε ξένα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η απειλούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά δεν συνιστά μόνο ένα βαρύτατο στρατηγικό πλήγμα για τη χώρα και την ελληνική οικονομία αλλά θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους στο λιμάνι, αφού οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών τους κατακτήσεων και πιθανότατα σε μαζικές απολύσεις.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον αγώνα των λιμενεργατών για τη ματαίωση των κυβερνητικών σχεδίων εκποίησης του λιμανιού του Πειραιά αλλά και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και της απασχόλησης τους. Τα πραξικοπήματα δεν θα περάσουν».

To Γραφείο Τύπου