Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/11/2006

Απαιτείται ριζική αλλαγή του συστήματος προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπεύθυνος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα προβλήματα γύρω από την παράδοση γερμανικού υποβρυχίου στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό:

«Τα προβλήματα σε σχέση με τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Και δεν θα ξεπεραστούν όσο διατηρείται η αμαρτωλή αδιαφάνεια και απουσιάζει ο ουσιαστικός κοινοβουλευτικός έλεγχος των πολυδάπανων αυτών προμηθειών. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ως ΣΥΝ ζητούμε άμεση ενημέρωση.

Απαιτείται ριζική αλλαγή του συστήματος προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπενθυμίζουμε ότι και πρόσφατα είχε κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρόταση για σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής, με δικαίωμα ελέγχου τόσο στη φάση της σκοπιμότητας της προμήθειας όσο και στη φάση κατάρτισης και υλοποίησης. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, θα επιμείνουμε, όμως, στη διεκδίκηση της υιοθέτησής της».

To Γραφείο Τύπου