Skip to main content.
21/11/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος παρέστη σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αποφυλάκισης του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τσάβετ Ασλάμ.

Αμέσως μετά την έξοδό του από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε τις εξής δηλώσεις :

«Είναι λυπηρό που ο Τσαβέτ Ασλάμ, Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα , αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο όλοι χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί άντεξε στις πιέσεις της πακιστανικής χούντας και βοήθησε να αναδειχθεί το θέμα των απαγωγών των πακιστανών. Αντί γι αυτό, σήμερα σέρνεται στις φυλακές και στα δικαστήρια, με ψεύτικες κατηγορίες δήθεν για δουλεμπόριο, που ξεκινάνε από μια χώρα που δεν έχει δημοκρατικό καθεστώς. Θέλω να ελπίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και θα αποδώσει  τα οφειλόμενα από την ελληνική κοινωνία και από την ελληνική δημοκρατία προς αυτόν τον δημοκράτη και γενναίο πακιστανό.»

Σημειώνεται ότι για την άμεση αποφυλάκιση του Τσαβέτ Ασλάμ, καθώς και για το σταμάτημα κάθε διαδικασίας απέλασής του έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπογραφές από 50 διεθνείς προσωπικότητες.

To Γραφείο Τύπου