Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/11/2006

Ανακοίνωση του Τμήματος του Συνασπισμού για τα Σώματα Ασφαλείας

Όταν πολλοί υπέθεταν ότι αστυνομικοί με κουκούλα είναι αναμεμειγμένοι σε επεισόδια και καταστροφές περιουσιών των πολιτών, οι υπεύθυνοι απέρριπταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτές τις καταγγελίες.

Όταν εμείς στον Συνασπισμό μιλούσαμε για απαράδεκτη άσκηση βίας από πλευράς αστυνομικών σε δεκάδες, εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, κάποιοι τα θεωρούσαν υπερβολές. Όταν καταγγέλλαμε το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα που υπάρχει μέσα στην Αστυνομία, μας θεωρούσαν προκατειλημμένους.

Σήμερα που όλοι ταράχτηκαν από την «πρωτοφανή», απαράδεκτη άσκηση βίας εναντίον του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και την ακόμη πιο απαράδεκτη εμφάνιση συνδικαλιστών αστυνομικών στις τηλεοράσεις, που με τις δηλώσεις τους προκαλούν το πανελλήνιο, ας αναλογιστούν όλοι ποιοι ευθύνονται για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αστυνομία πρέπει να αλλάξουν πολλά. Είναι το τελευταίο προπύργιο της ακροδεξιάς, των ύπουλων χτυπημάτων εναντίον κάθε αδύναμου και ανυπεράσπιστου πολίτη.

Είναι προφανές, ότι οι αστυνομικοί κινούνται κάτω από οδηγίες και κατευθύνσεις που έχουν πάρει από τις ηγεσίες τους. Άρα, πάσχει το σύνολο της αστυνομίας.

Δεν είναι άμοιρη ευθυνών ούτε η πολιτική, ούτε η αξιωματική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Είναι τεράστια η ευθύνη του Υπουργού Βυρ. Πολύδωρα, ο οποίος, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φ. Κουβέλη για ενίσχυση του εκδημοκρατισμού στην ΕΛ.ΑΣ., είχε προτείνει να ισχύει η απλή αναλογική στις εκλογές για ανάδειξη των εκπροσώπων τους, απάντησε απόλυτα αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι είναι ευχαριστημένος από το υπάρχον καθεστώς. Ο ίδιος «έσπειρε ανέμους, ας θερίσει τώρα και τις θύελλες».

Τέλος, ας αναλογιστεί το σύνολο της κυβέρνησης τις τεράστιες ευθύνες που έχει στο ακέραιο με τις ενέργειες των «δικών της παιδιών» και ας προσπαθήσει άμεσα και έγκαιρα να θεραπεύσει τις πληγές που η ίδια άνοιξε με την επιπόλαια πολιτική της.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας