Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/11/2006

Σχετικά με τη διάταξη του «μίνι ασφαλιστικού» για συμμετοχή των ασφαλισμένων στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις τους

Σχετικά με τη διάταξη του «μίνι ασφαλιστικού» για συμμετοχή των ασφαλισμένων στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις τους, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

«Η εσπευσμένη προσπάθεια του Υπουργού Απασχόλησης για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα υποχρεούνται ή όχι οι ασφαλισμένοι να καλύπτουν μέρος των δαπανών τους για προληπτικές εξετάσεις δεν αλλάζει το χαρακτήρα της ρύθμισης που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει μέσα από το υπό συζήτηση στη Βουλή ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ρύθμιση αυτή έτσι κι αλλιώς με ή χωρίς φτιασιδώματα είναι σε βάρος των ασφαλισμένων και καθολικότητας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Ανοίγει ουσιαστικά την κερκόπορτα για να επιβληθεί στο μέλλον συμμετοχή των ασφαλισμένων σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις. Είναι ενταγμένη μέσα στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και για αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων. Ο ΣΥΝ θεωρεί αυτή τη ρύθμιση όχι μόνο αντιασφαλιστική, αλλά και ανθυγιεινή και καλεί την κυβέρνηση να την αποσύρει.

To Γραφείο Τύπου