Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/11/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφτηκε σήμερα τον χώρο του ΟΛΘ

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ  Νίκος Χουντής με αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Νίκο Παυλίδη, τον επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας» Τάσο  Κουράκη και  άλλα στελέχη της ΠΕΘ, επισκέφθηκαν σήμερα τον χώρο του ΟΛΘ, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας και των σωματείων των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν για τον αγώνα και την προσπάθειά τους να αποτρέψουν την αδιαφανή και προκλητική μεταβίβαση σε ιδιώτη του τομέα των ΣΕΜΠΟ, που είναι κερδοφόρος και με προοπτικές.

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής έκφρασε την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων, ο οποίος θα είναι δύσκολος και σκληρός, αφού η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που εντάσσονται στο συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει αποφασίσει. Αυτό φαίνεται και από τις σκληρές κατασταλτικές μεθόδους που εφάρμοσε πρόσφατα απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζομένους.

Δήλωσε πως για την επιτυχία του αγώνα είναι απαραίτητη η ευρύτερη δυνατή  κοινωνική και πολιτική στήριξη και στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο για όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν.

Ο ΣΥΝ θα καταθέσει και δεύτερη ερώτηση στη βουλή για το θέμα αυτό και θα επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων και από τους φορείς όπου συμμετέχουν εκπρόσωποί του (Δήμος Θεσ/νίκης,  Νομαρχία Θεσ/νίκης , ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, κ.α.).

To Γραφείο Τύπου