Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2005

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων

Η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων αφήνει έκθετη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στους συμβασιούχους και την ελληνική κοινωνία.

Είχαμε προειδοποιήσει και αυτή και την προηγούμενη κυβέρνηση ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν εφαρμόσουν ή εφαρμόσουν πλημμελώς την Οδηγία.

Είχαμε επισημάνει, πολύ έγκαιρα, ότι και το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αφήνει παράνομα χιλιάδες συμβασιούχους εκτός των ευεργετικών διατάξεων της Οδηγίας, γεγονός που σήμερα επισημαίνεται και από την εν λόγω γνωμοδότηση, η οποία προκλήθηκε μεν με αφορμή το Διάταγμα Ρέππα, αλλά αφορά και το ισχύον Διάταγμα Παυλόπουλου..

Ο Συνασπισμός είναι το μόνο κόμμα που ανέδειξε το ζήτημα, που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό των συμβασιούχων, που στήριξε μέσα από τη Βουλή και την Ευρωβουλή τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να προσποιείται ότι έδωσε λύση στο θέμα των συμβασιούχων, να ξαναδιαβάσει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή και να πάψει να ταλαιπωρεί δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα Δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους.

To Γραφείο Τύπου