Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/11/2006

Συγχαρητήριο μήνυμα Αλαβάνου στον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος χαιρέτισε την μεγάλη επιτυχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα στον ηγέτη του κόμματος Γιαν Μαρίνισεν.

«Χαιρετίζουμε την εκπληκτική επιτυχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας. Ο τριπλασιασμός της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του κόμματος σας και η ανάδειξη του σε τρίτη πολιτική δύναμη στην χώρα σας αποτελεί επιβράβευση των αγώνων σας κατά του νεοφιλελευθερισμού, του πολέμου και του ρατσισμού.

Είναι ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο μήνυμα για όλες τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που αγωνίζονται για μία δημοκρατική, κοινωνική, ειρηνική και οικολογική Ευρώπη, ανεξάρτητη από τις ΗΠΑ.

Με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολλανδίας έχουμε συναντηθεί και συνεργαστεί στην Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. Προσβλέπουμε στην παραπέρα ανάπτυξη της συνεργασίας μας αυτής σε διμερές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

To Γραφείο Τύπου