Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2006

Οι γυναίκες του ΣΥΝ μαζί με την Νεολαία του κόμματος, διοργάνωσαν σήμερα Σάββατο 25/11/06 δημόσια εκδήλωση κατά της βίας των γυναικών

Οι γυναίκες του ΣΥΝ μαζί με την Νεολαία του κόμματος,  διοργάνωσαν σήμερα Σάββατο 25/11/06 στην πλατεία Καπνικαρέας  δημόσια εκδήλωση, με πικετοφορία, μοίρασμα υλικού και θεατρική παράσταση από το «Θέατρο Δρόμου», με θέμα τις μορφές βίας κατά των γυναικών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής, ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης έκανε την εξής δήλωση:

«Για τον ΣΥΝ ο αγώνας κατά της βίας εναντίον των γυναικών, αποτελεί φυσιογνωμικό του χαρακτηριστικό με διαρκή πολιτική προτεραιότητα.

Η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της, σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, είναι κατάφωρη παραβίαση των γυναικείων δικαιωμάτων και βαριά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντιμετώπισή της απαιτεί πολιτικές:

-για την πρόληψη, όπως η συμπερίληψη του μαθήματος για την ισότητα των φύλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

-για την τιμωρία των ενόχων ανδρών με ποινικές κυρώσεις και αστικές αποζημιώσεις.

-για την αρωγή των θυμάτων βίας με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Απέναντι σε όλα αυτά το νομοθετικό πλαίσιο είναι ατελές. Τέλος δεν ξεχνάμε ότι τα θύματα των πολέμων είναι κατά 70-80% άμαχοι και σε μεγάλο βαθμό θηλυκού γένους.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ενώνει και συντονίζει τις δυνάμεις του με τις άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τα κοινωνικά κινήματα, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της βίας εναντίον των γυναικών και να ενισχυθεί ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση γυναικών και ανδρών.»

Σημειώνεται ότι παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως κοινή δράση των γυναικών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη βία κατά των γυναιών.

To Γραφείο Τύπου