Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/11/2006

Με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου σχετικά με την «Εθνική Στρατηγική στην Υγεία», ο ΣΥΝ επισημαίνει τα εξής:

Η « Εθνική στρατηγική για την υγεία» που παρουσίασε  χθες ο. κ. υπουργός αποτελεί  απλά και μόνο, το γυαλιστερό περιτύλιγμα, που κρύβει μέσα του την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας. Την πολιτική, που αποδιαρθρώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διευκολύνει την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα ακόμα δημόσιο αγαθό. Η πολιτική που περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, συρρικνώνει το εισόδημα των εργαζομένων  και αυξάνει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων των υγειονομικών των Δημόσιων  Νοσοκομείων, ο κ. Αβραμόπουλος με τα γνωστά του «μπάι-μπας»   παρακάμπτει τα αιτήματα και καταφεύγει σε οραματισμούς του 2020. Αντί για αύξηση των δαπανών στην Υγεία μιλάει για χρηματοδότησή της μέσω της ʽʼΕταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ʼʼ που σημαίνει πολύ απλά,  μετακύλιση των βαρών στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος στην κυβερνητική πολιτική Υγείας και τάσσεται  σταθερά υπέρ ενός δωρεάν Δημόσιου  Συστήματος Υγείας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους πολίτες.

Στηρίζει τους αγώνες των υγειονομικών για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τμήμα Υγείας