Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/11/2006

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία συγγενών των θυμάτων της RICOMEX.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με αντιπροσωπεία των συγγενών των θυμάτων της RICOMEX. Aρκεί το γεγονός ότι 39 άνθρωποι, με τρόπο άδικο θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια της RICOMEX, ώστε να μη θαφτεί η δίκη και η διερεύνηση για της ευθύνες κάτω από την παραγραφή.

Aυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή απειλή να υπάρξει παραγραφή της υπόθεσης, η οποία έχει ως όριο τις 7 Σεπτεμβρίου του 2007.

Δυστυχώς, χωρίς καμιά ευθύνη των εγκαλούντων, η δίκη έχει διακοπεί μέχρι το Φλεβάρη του 2007. Δημιουργείται σαφής κίνδυνος για παραγραφή.

Ζητάμε από τις αρχές της δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν την ευθύνη για τη μακρά διακοπή της δίκης, να γίνει το συντομότερο δυνατό η επανέναρξή της, με βάση τα δικονομικά όρια, τα οποία υπάρχουν.

Ζητάμε επίσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, επειδή πρόκειται για ένα μείζον θέμα, μια τραγική απώλεια δεκάδων ζωών, να παρέμβει, με βάση τα δικαιώματα που του δίνει η νομοθεσία, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξει παραγραφή σʼ αυτήν την υπόθεση.»

ΖΩΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων της RICOMEX) : «Να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο. Έχω απογοητευθεί πολύ από τα υπόλοιπα κόμματα. Χαίρομαι πάρα πολύ που γνώρισα έναν άνθρωπο που μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει εργατικό ατύχημα, που έσπευσε στο πρόβλημα μας. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για το αυτονόητο δηλαδή. Τη δικαιοσύνη.»

To Γραφείο Τύπου