Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/11/2006

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Ο ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ,  συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενόψει της απόφασης της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Θέλω να τονίσω πως, ό,τι ήταν πριν από 50 ή και παραπάνω χρόνια ο εξηλεκτρισμός για την ανάπτυξη  μιας χώρας όπως η Ελλάδα, σήμερα είναι οι τηλεπικοινωνίες, η πληροφορική και τα ευρυζωνικά δίκτυα. Στον εξηλεκτρισμό κινηθήκαμε από τους ξένους- την Power στη ΔΕΗ-, αλλά στην περίπτωση του ΟΤΕ πάμε στην αντίστροφη κατεύθυνση, δηλαδή να εκποιήσουμε ένα εργαλείο το οποίο είναι αναγκαίο για την ανάπτυξή μας. Και δυστυχώς σήμερα ο ΟΤΕ είναι ένα καράβι το οποίο δεν έχει πυξίδα

Θέλω να πω ότι κατά τη γνώμη μου, ο σημερινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, είναι σαν εκείνους τους ελάχιστους καπετάνιους, οι οποίοι ζητάνε δουλειά σε εφοπλιστικά γραφεία για να είναι υπεύθυνοι για ένα πλοίο, μόνο και μόνο για να το βουλιάξουν και να εξασφαλιστούν τα λεφτά από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί ο ΟΤΕ να είναι άοπλος απέναντι στους ανταγωνιστές του  Δεν μπορεί να μην έχει μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Δεν μπορεί όλα να είναι υπό αμφισβήτηση . Είναι πια θέμα, όχι μόνο των εργαζομένων του ΟΤΕ, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας, να στηρίξει την προοπτική της χώρας μας στον τηλεπικοινωνιακό χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε έναν ΟΤΕ κάτω από δημόσια διαχείριση.

Παράλληλα, εμείς συμπαραστεκόμαστε και στα εργασιακά προβλήματα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ. Να κάνω και μια ειδική αναφορά, επειδή γνωρίζετε το ενδιαφέρον μας για τους συμβασιούχους, τους εκτάκτους κ.λπ., ότι έχει γίνει μια κακοποίηση σε πάνω από χίλιους εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν πεταχτεί στο δρόμο. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς δεν το δεχόμαστε και θα αντιδράσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε.

Παν.Κούτρας, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ: Εμείς σαν εργαζόμενοι, στα πλαίσια των συναντήσεων που θα έχουμε με τους αρχηγούς των κομμάτων, σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον κ. Αλαβάνο. Του αναπτύξαμε το θέμα του ΟΤΕ. Ήταν καλός γνώστης πριν έρθει στην Ομοσπονδία. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συζήτηση, έτσι ώστε να κάνουμε κοινωνούς και τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία στην πορεία όλης αυτής της καμπάνιας που έχουμε αρχίσει για να αναπτύξουμε στην ελληνική κοινωνία το μέγιστο σκάνδαλο που αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στον ΟΤΕ.

Ευχαριστούμε τον κ. Αλαβάνο για την συμπαράσταση που και εμπράκτως μας δείχνει και θα μας δείξει από δω και πέρα. Επίσης θέλω να πω ότι ως εργαζόμενοι σχεδιάζουμε να εντείνουμε τον αγώνα μας, έτσι ώστε και η κοινωνία να καταλάβει το τι ακριβώς συμβαίνει στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό  πάροχο της Ν.Α. Ευρώπης. Γιατί όταν μιλάμε για ΟΤΕ μιλάμε για επενδύσεις στα Βαλκάνια, μιλάμε για την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ν.Α. Ευρώπη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «καπετάνιο», ο οποίος έχει έρθει για να βγάλει το καράβι στη στεριά, να το βουλιάξει, και τις ευθύνες, για άλλη μια φορά, να τις μετατοπίσει στους εργαζόμενους. Είμαστε αποφασισμένοι, θα είμαστε μαχητικοί, σήμερα γίναμε ακόμα πιο δυνατοί, έτσι ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να αποτρέψουμε τα σχέδια των ξένων, τα σχέδια του ξένου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Αντ.Μπιρμπιλής, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ : Έχουμε απευθύνει εδώ και καιρό δημόσια ένα γιατί. Σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ήδη έδωσε τις δικές του κατευθύνσεις, γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτή η εκποίηση του ΟΤΕ. Μέσα από τη Βουλή περιμένουμε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να ανοίξει ο διάλογος και να απαντηθεί αυτό το μεγάλο ερωτηματικό μέσα από το ίδιο το Κοινοβούλιο και με τους αγώνες των εργαζομένων που το επόμενο διάστημα θα ενταθούν για να μπορέσουν να πάρουν αυτή την απάντηση.

To Γραφείο Τύπου