Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2006

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Η δημόσια έκφραση της συλλογικής μας αλληλεγγύης προς τον πρώην Πρόεδρο και βουλευτή του κόμματος σ. Ν. Κωνσταντόπουλο συνιστά μια αυτονόητη πολιτική πράξη απέναντι στη συστηματική κατασυκοφάντηση σε όλα τα επίπεδα –την οικογενειακή του ζωή, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, την πολιτική του παρουσία- που επιχειρείται εναντίον του ιδίου και του κόμματός μας. Αποτελεί, επίσης, οργανικό στοιχείο της πολιτικής μας επιλογής για αντίσταση προς ένα είδος δημοσιογραφίας που ευθέως υπονομεύει τη δημοκρατία, την πολιτική και το ίδιο το λειτούργημα των δημοσιογράφων.

Ο ΣΥΝ τάσσεται μαχητικά υπέρ της ελευθεροτυπίας, της ακώλυτης δημοσιογραφικής έρευνας, της αυστηρής κριτικής προς την πολιτική. Όταν επιχειρείται, όμως, να υποκατασταθεί η δημοκρατία από την τηλε-τρομοκρατία, όταν ορισμένα μέσα μεταλλάσσονται σε δικαστήριο όπου κυριαρχούν εμπαθείς εισαγγελείς και προωθείται ένα δημόσιο πολιτικό λιντσάρισμα δημοσίων προσώπων με στόχο να απαξιωθούν συλλήβδην οι πολιτικοί και η πολιτική και να αναγορευθεί η λεγόμενη τέταρτη εξουσία σε πρώτη και μοναδική αρχή, τότε οι παντελώς ατεκμηρίωτες επιθέσεις και αιτιάσεις περί δήθεν πολιτικού χρήματος έχουν ως μόνο σκοπό τελικά να συγκαλύψουν τις πραγματικές διαδρομές οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής.

Η διαπλοκή ήταν και είναι ένα απόστημα στο πολιτικό μας σύστημα και η αντιμετώπισή της πρέπει να συνεγείρει τις δυνάμεις της δημοκρατίας, τους συνταγματικούς θεσμούς και τις αρμόδιες αρχές.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού