Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/05/2005

Απάντηση Αλ.Αλαβάνου σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Υπ.Εσωτερικών σε σκάνδαλο παράνομων προσλήψεων στο δημόσιο τομέα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για την εμπλοκή του συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χούπη σε σκάνδαλο παράνομων προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τόνισε:

«Το γεγονός αυτό είναι λυπηρό για μια νέα κυβέρνηση, που μάλιστα κάνει εκστρατεία υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς. Δεν θεωρούμε ότι τέτοια γεγονότα συνάδουν με τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού περί «σεμνότητας και ταπεινότητας».

Τέτοια γεγονότα είναι αποτελέσματα που προκύπτουν από τους προφανείς κινδύνους που εγκυμονεί η πλήρης σύγχυση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί να καλείται σε ρόλο αξιολογητή και κριτή ο ιδιωτικός τομέας στις προσλήψεις. Δεν μπορεί να θέτει ο ιδιωτικός τομέας τις προδιαγραφές για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Αυτό είναι τελικά το θερμοκήπιο για τα νέα φαινόμενα διαπλοκής και η κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί, όπως προβληματίζεται και ο λαός μας.

To Γραφείο Τύπου