Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/12/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για το AIDS που διοργανώνουν φορείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στο κέντρο της Αθήνας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην ΟΛΚΕ, στην PRAKSIS, στο Κέντρο Ζωής, όλες τις κινήσεις αυτές οι οποίες κάνουν αυτό που δεν κάνει το κράτος, δηλαδή την παρέμβαση, την ενημέρωση, την στήριξη σχετικά με την αντιμετώπιση του AIDS.

Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, που σημαίνει ότι χρειάζονται παρεμβάσεις από την Ε.Ε. και απ΄ όλο τον ανεπτυγμένο χώρο, ειδικά σε χώρες  όπως στην Αφρική, που έχουμε 40% σήμερα πασχόντων από AIDS και χρειάζονται φτηνά αντίγραφα φάρμακα.

Όμως και στην Ελλάδα έχουμε αναζωπύρωση. Χρειάζεται να υπάρξει η αγωγή υγείας και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Είμαστε από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουμε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Χρειάζεται ενίσχυση κι όχι μείωση των κονδυλίων, όπως γίνεται με τον προϋπολογισμό του 2007, στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο έχει και την ευθύνη για την ενημέρωση, για την πρόληψη και για την θεραπεία του AIDS. Χρειάζεται να προχωρήσουμε στον μοριακό έλεγχο του αίματος με πολύ γρήγορο και ουσιαστικό τρόπο ώστε να αποφύγουμε τη διάδοση του AIDS μέσω μεταγγίσεων, που είχαμε και εδώ τέτοια περιστατικά. Χρειάζεται επίσης και κάνουμε έκκληση στην Εκκλησία να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, τα παιδιά τα οποία είναι 25 και 30 χρόνων και δεν έχουν παντρευτεί, δεν πηγαίνουν τα Σάββατα τα βράδια στις αγρυπνίες, πηγαίνουν και διασκεδάζουν, έχουν σχέσεις μεταξύ τους και γι αυτό η θέση της Εκκλησίας και στην Ελλάδα και παγκόσμια για το ζήτημα της προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία.»

To Γραφείο Τύπου