Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2006

Ο βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Α. Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

«Είδα σήμερα το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας προκειμένου να συζητήσω μαζί τους τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο του διασυρμού προσώπων και θεσμών με εργαλείο την τηλεόραση.

Είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που βλάπτει και την υγιή λειτουργία της αγοράς, βλάπτει και τη δημοκρατία και την κοινωνία. Γιατί η ζούγκλα τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία και τη δημοκρατία δεν φυτρώνει ξαφνικά, ούτε από μόνη της.

Γι αυτό και είναι ευθύνη όλων, κοινωνικών οργανώσεων, επαγγελματικών ενώσεων, πολιτικών θεσμών, ανεξάρτητων αρχών μιας θεσμισμένης δημοκρατικής πολιτείας να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα που θέλουν να αναγορεύουν σε υπερεξουσία κάποιους μηχανισμούς που δρουν ανεξέλεγκτα και εξαπολύουν οργανωμένες συκοφαντίες εναντίον προσώπων και θεσμών.

Συζήτησα, επίσης, όλες εκείνες τις πτυχές του προβλήματος, έτσι ώστε να υπάρξουν ρυθμίσεις, που δεν θα ακυρώνουν, ούτε θα περιορίζουν το πεδίο του ελέγχου και της κριτικής, της ουσιαστικής δηλαδή δημοσιογραφίας, αλλά, απεναντίας, θα κατοχυρώνουν και θα σταθμίζουν τα έννομα αγαθά, έτσι ώστε να μην συντελείται μ΄ αυτόν τον καταχρηστικό τρόπο βαρύτατη προσβολή βασικών αξιών του πολιτισμού μας, χωρίς να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα εξισορρόπησης και ελέγχου. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, μια ασύδοτη δημοσιογραφία βλάπτει και ακυρώνει την ίδια τη δημοσιογραφία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ν. Κωνσταντόπουλος τόνισε:

- Στις επαφές που είχατε και σήμερα και στις προηγούμενες συναντήσεις βρήκατε ανταπόκριση;..

Διαπιστώνω κοινό προβληματισμό, κοινή αναζήτηση έτσι ώστε να ρυθμιστούν τέτοια φαινόμενα. Όλοι διαπιστώνουν την ανάγκη αυτό το πρόβλημα να αποτελέσει κεντρικό θέμα στο δημόσιο διάλογο μεταξύ όλων.

Εμένα με ικανοποιεί απολύτως ότι από όλους διαπιστώνεται η βαρύτητα και η πρωταρχικότητα αυτού του προβλήματος

-   Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μια προσπάθεια από τη δική σας πλευρά η οποία είναι άκαρπη ...και χαρακτηρίζονται άδοξες…

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος γι αυτά τα δημοσιεύματα, διότι με αφορμή αυτό το πρόβλημα, σπεύδουν διάφοροι εντιμότατοι φίλοι της ζούγκλας να συμπαραταχθούν προς αυτά τα φαινόμενα και από την άλλη πλευρά δείχνουν τι θα ήθελαν ή τι φοβούνται.

Εμένα με ενδιαφέρει αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό πρόβλημα της πολιτείας, της δημοκρατίας, της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

To Γραφείο Τύπου