Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2006

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ τις οργανωτικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Πρόκειται για μια περιορισμένη ανακύκλωση προσώπων και μια τροποποίηση του οργανωτικού σχήματος, η οποία επενδύεται με υπερβολικές προσδοκίες. Φυσικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Οι πολίτες πάντως δεν πολυενδιαφέρονται αν ο Α μπήκε στη θέση του Β. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τι προτείνει το κάθε κόμμα στα προβλήματα που τους απασχολούν. Το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι σε κρίσιμες αρνητικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει μια στάση συναίνεσης ή αμηχανίας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά δυστυχώς όχι το μόνο, είναι η συμφωνία με την ΝΔ ότι το πρόβλημα της Παιδείας στην Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί κυρίως με την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Το κρίσιμο θέμα για το ΠΑΣΟΚ είναι να προβάλλει θέσεις συγκεκριμένες, πειστικές, διαφορετικές από τις θέσεις της ΝΔ, να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι κρατάει και τι πετάει από το κυβερνητικό του παρελθόν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 80% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο, η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει αθετήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά παρʼ όλα αυτά η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Την ίδια ώρα 45-50% των πολιτών δεν βλέπουν ουσιώδεις διαφορές στην πράξη ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ»

To Γραφείο Τύπου