Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Αλογοσκούφη στο Συνέδριο του Ελληνο-αμερικάνικου Επιμελητηρίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο «δεύτερος κύκλος» μεταρρυθμίσεων, για τον οποίον έκανε λόγο ο κ. Αλογοσκούφης, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νέο κύμα σκληρών αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και αντικοινωνικών μέτρων.

Αυτός ο «δεύτερος κύκλος» θα είναι τόσο δημοφιλής και επωφελής για τους εργαζόμενους, ώστε η κυβέρνηση, παρʼ ότι έχει άνεση χρόνου, αφού ισχυρίζεται ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, τον παραπέμπει μετά τις εκλογές, αν και εφόσον, φυσικά, τις κερδίσει. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με τέτοιου είδους εξαγγελίες,  «κλείνει το μάτι» στην επιχειρηματική ολιγαρχία, ενώ κρύβει τις προθέσεις της από τον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, που εξάγγειλε για το 2007 ο κ. Αλογοσκούφης, αποτελούν ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των ιδιωτικών συμφερόντων, που συνεχίζει την παράδοση της ελληνικής οικονομίας στις αγορές και την αχαλίνωτη κερδοσκοπία. Η συνολική εκποίηση του δημόσιου τομέα της οικονομίας, που προωθεί η κυβέρνηση, με τη συναίνεση, ουσιαστικά, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνιστά μια από τις πιο εγκληματικές πολιτικές για το μέλλον του τόπου.

Τέλος, οι θριαμβολογίες του κ. Αλογοσκούφη για επενδύσεις, οι οποίες, παρά τις πλουσιοπάροχες κρατικές επιδοτήσεις, γίνονται στα χαρτιά, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και διαψεύδονται πλήρως από τα εκρηκτικά ελλείμματα του εμπορικού ισοζυγίου και τη ραγδαία παραγωγική υποβάθμιση της χώρας, που αποτυπώνεται πολύ χαρακτηριστικά στη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και τη μεγάλη συρρίκνωση της γεωργίας.

To Γραφείο Τύπου