Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2006

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., δήλωσε τα εξής:

«Ο Υπουργός Απασχόλησης, παρότι προσπαθεί "να μαζέψει" τις αρχικές δηλώσεις τους για υπολογισμό των συντάξεων όχι με βάση την τελευταία πενταετία των ασφαλισμένων αλλά ολόκληρη των εργασιακή ζωή τους, ουσιαστικά τις επιβεβαιώνει.

Εάν εφαρμοστούν τα όσα είπε, οδηγεί όχι μόνο σε μειώσεις  των σημερινών συντάξεων μέχρι 25%, αλλά και σε κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και στην αντικατάστασή του από ένα καθαρά κεφαλαιοποιητικό σύστημα που προσιδιάζει στην ιδιωτική ασφάλιση.

Μια τέτοια εξέλιξη προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για όσους εργαζόμενους έχουν μείνει άνεργοι, έχουν αρρωστήσει ή έχουν πάρει εκπαιδευτική ή γονική άδεια για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι "νέες" προτάσεις του Υπουργού είναι πολύ παλιές και έχουν διατυπωθεί από τους εχθρούς της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τότε που αυτή θεσπίστηκε.

To Γραφείο Τύπου