Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/12/2006

Επίσκεψη Αλ.Αλαβάνου στο εργοστάσιο Κεράνης

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του  Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος,  το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ Γ.Γαβρίλης και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Εύη Καρακώστα και ο Γ.Αλεβιζόπουλος επισκέφτηκαν σήμερα το εργοστάσιο Κεράνης, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις με διαδοχικό κλείσιμο της οδού Πειραιώς.

Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους ο Α. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει γίνει καπνός από την καπνική πολιτική. Ενώ η Ελλάδα έχει παραγωγή καπνού, καπνοκαλλιεργητές, καπνεργοστάσια και καπνεργάτες, έχει διαθέσιμη αγορά για τα καλής ποιότητας ελληνικά καπνά, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον κλάδο στην τύχη του.

Οι εργαζόμενοι στον Κεράνη μένουν 16 μήνες απλήρωτοι. Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί καν την υπόσχεσή της για ενίσχυση 1000 ? από το ΛΑΕΚ ενόψει εορτών και υπαναχώρησε ατάκτως από τη δέσμευσή της ότι θα παρέμβει για την επιβίωση και συνέχιση της επιχείρησης, μέσω της διαδικασίας της εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Ζητάμε την απόδοση των οφειλομένων μισθών 16 μηνών στους εργαζόμενους, την ενίσχυση 1000 ? από το ΛΑΕΚ και την προώθηση ενός σχεδίου, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει ο ΣΥΝ,  για συνεργασία του καπνεργοστασίου Κεράνης με τα συνεταιριστικά καπνεργοστάσια της Β. Ελλάδας».

To Γραφείο Τύπου