Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/12/2006

Σχετικά με τα όσα είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Βουρλούμης, με τα όσα δήλωσε σήμερα για την εκχώρηση του ΟΤΕ σε ευρωπαϊκή πολυεθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΣΥΝ, ότι ανέλαβε καπετάνιος στο «κρουαζιερόπλοιο ΟΤΕ»,  όπως ο ίδιος τον αποκαλεί, όχι για να το οδηγήσει στο ήρεμο λιμάνι του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, αλλά για να το βουλιάξει αύτανδρο μεσοπέλαγα, ώστε οι ιδιοκτήτες του, δηλαδή οι σημερινοί μέτοχοί του, να εισπράξουν τις υπέρογκες αποζημιώσεις της ασφάλισής του.

Η συναίνεση, την οποία ζητάει ο κ. Βουρλούμης από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεών τους, είναι βαθύτατα υποκριτική, όταν ο ίδιος έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση – κι αυτή το έχει αποδεχτεί-  αυτό να γίνει με νόμο, ο οποίος να καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που τις έχουν καθορίσει. Μοιάζει με την «συναίνεση», την οποία ζητά ο κλέφτης από το θύμα του, για να του δώσει τα χρήματά του, βάζοντας όμως το πιστόλι του στον κρόταφό του.

Ο ΣΥΝ καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες  να αντισταθούν και να αποτρέψουν το εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ σε πολυεθνική εταιρεία.

To Γραφείο Τύπου