Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2006

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κατέφυγε σε μια δημαγωγική, προεκλογικού χαρακτήρα, ομιλία εξωραϊσμού της ελληνικής οικονομίας και απόκρυψης των εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων.

Ο νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων που αορίστως εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής για μετά τις εκλογές, εφόσον τις κερδίσει, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νέο κύμα ακόμα πιο εξουθενωτικών, αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και αντικοινωνικών μέτρων, τα οποία θα ωφελήσουν μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την καλπάζουσα κερδοφορία τους.

Σήμερα, όσο ποτέ, η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και συνολικά του συναινετικού δικομματισμού, με την ενίσχυση των ενωτικών κοινωνικών αγώνων και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Αυτά συναποτελούν τις πιο θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια νέα προοδευτική πορεία οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, στήριξης και διεύρυνσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».  

To Γραφείο Τύπου