Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2006

Για την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις εκλογές

Σχολιάζοντας την εξαγγελία  του Πρωθυπουργού για νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις εκλογές, ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τμήματος απόδημου ελληνισμού, τόνισε τα εξής:

Με μεγάλη καθυστέρηση όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το ζήτημα του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων της διασποράς. Είναι θετικό, πάντως, ότι μπαίνει έστω και τώρα δια στόματος του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού. Αρκεί  βέβαια να μην παραμείνει για ακόμα μια φορά σε επίπεδο εξαγγελιών.

Ο ΣΥΝ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ του δικαιώματος της ψήφου για τους έλληνες της διασποράς. Πάντα είχαμε στηρίξει αυτή τη θέση. Κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις. Και αυτές είναι το να εξασφαλισθεί το δικαίωμα αυτό στους έλληνες που έχουν την ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα .

Ακριβώς, όμως, επειδή υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες, το μέτρο αυτό να ισχύσει για τις μεθεπόμενες εκλογές, ειδικά για τους έλληνες απόδημους της Ευρώπης.

To Γραφείο Τύπου