Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2006

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος της Επιτροπής του κόμματος για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, με αφορμή τη δημοσίευση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ναρκωτικά, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά είναι συντηρητικό και άτολμο. Δεν αντιμετωπίζει με συνολικό και συνεκτικό τρόπο τη μείωση της βλάβης. Ενώ προχωρά στη συνταγογράφηση των υποκαταστάτων, δεν επιλύει το μεγάλο πρόβλημα με τις «λίστες ντροπής» στον ΟΚΑΝΑ. Εξακολουθεί να εμφορείται από τις αρχές της καταστολής και δεν παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη «δουλειά στο δρόμο».  

Η κυβέρνηση απαξιώνει παράλληλα τα στεγνά προγράμματα, υποχρηματοδοτεί τον ΟΚΑΝΑ και τις θεραπευτικές μονάδες και δεν προωθεί μέτρα επανένταξης των χρηστών στην κοινωνία.

Ο ΣΥΝ, επιμένοντας στην πολιτική του θεραπευτικού πλουραλισμού, καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, τις κοινωνικές οργανώσεις να διατυπώσουν τις προτάσεις τους σε μια σύγχρονη, αντιαυταρχική κατεύθυνση.

Η υπόθεση των ναρκωτικών δεν είναι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Απαιτεί τολμηρές πολιτικές και ευρύτερες συναινέσεις». 

To Γραφείο Τύπου