Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/12/2006

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου για την τροπολογία για την πώληση του ΟΤΕ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τροπολογία για την πώληση του ΟΤΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι πάγια η πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο να μην βλέπει τα όρια του Συντάγματος ή τα όρια κάποιων αξιών, όπως η υποστήριξη του δημοσίου χώρου, αλλά να αλλάζει ακόμα και το προεκλογικό της πρόγραμμα. Το έχουμε δει σε μια σειρά περιπτώσεις. Αυτό είναι η μια πλευρά.

Η άλλη πλευρά όμως είναι, επίσης, ότι ο ΟΤΕ δεν είναι ούτε σουβλατζίδικο ούτε περίπτερο και δεν μπορεί, εν κρυπτώ ουσιαστικά, με μια τροπολογία για τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της Ελλάδας, τον πιο καινοτόμο στρατηγικό κλάδο, να λύνει το θέμα με μία τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο.

Γι' αυτό σήμερα ήδη πήρε πρωτοβουλία ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς και απευθύνθηκε και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να γίνει μια αίτηση να μη συζητηθεί και να μη συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο η τροπολογία αυτή, ως αντιβαίνουσα στο άρθρο 75 του Συντάγματος και στο άρθρο 101 του Κανονισμού της Βουλής.»

To Γραφείο Τύπου